Meld u aan en ga aan de slag met een eigen object: workshop Interactief Pronkstilleven!

Pronk met de objecten uit uw collecties of archieven. Waardevol of waardeloos: het maakt niet uit. Wat telt is het verhaal achter het object. 

De workshop ‘Interactief Pronkstilleven’ geeft deelnemers de mogelijkheid hun collectie- of archiefstuk eens in een ander licht te zien. In het schilderachtige licht van de Hollandse meesters wel te verstaan. Dit vormt namelijk de rode draad in de werken van Louise te Poele (Winterswijk 1984).

Louise te Poele
Louise maakt stillevens in zeventiende-eeuwse stijl. Zij kiest en arrangeert materialen intuïtief, waardoor ze haar eigen symboliek ontwikkeld heeft. Knipmutsen, een melkpakje en eieren verwijzen bijvoorbeeld naar Achterhoeks bijgeloof, jeugdherinneringen en andere elementen uit haar persoonlijke leven.

De workshop
Deelnemers aan de workshop maken samen met Louise te Poele een pronkstilleven. Zij ontdekken welke attributen en combinaties het voorwerp meer naar de voorgrond laten treden. Door de associatieve manier van werken ontstaan er bijzondere composities.

Het eindproduct
Het resultaat van de workshop is niet alleen een prachtig stilleven. Deelnemers krijgen nieuwe inzichten over hoe een presentatie of tentoonstelling kan worden verrijkt. Daarnaast wordt het verhaal achter het object vastgelegd en op interactieve manier gekoppeld aan het eindproduct.

Meer informatie: www.louisetepoele.nl

Voor deze workshop kunnen deelnemers aan de Gelderse Landdag zich vooraf aanmelden via: info@gelderselanddag.nl.